Bob en D66

Bob van den Bos in  2006: “Ik werd al in de jaren zestig lid van D66 en ben in goede en slechte tijden steeds een loyale aanhanger van de partij gebleven. Als voormalig (vice)partijvoorzitter, lid van de Eerste en Tweede Kamer en fractievoorzitter in het Europees Parlement voel ik mij nog immer zeer betrokken bij het wel en wee van de partij.

Zoals elk lid maak ook ik mij zorgen over de huidige terugval van de partij in de peilingen. Ik ben er echter van overtuigd dat D66 er weer bovenop kan komen, zij het dat dit niet gemakkelijk zal zijn. Gelukkig zijn nog steeds veel leden goed gemotiveerd ondanks de alle problemen van het afgelopen jaar.

Alleen als geïnspireerde partij kunnen we de kiezers weer over de streep trekken. Alexander en overige kandidaten kunnen niet zonder de actieve steun van de hele partij. Het is van het grootste belang dat we de komende verkiezingscampagnes ingaan met een ijzersterke genuanceerde boodschap en deze met de nodige hartstocht uitdragen! Ook in het verleden zijn we bij herhaling uit een dal gekropen. Dat is natuurlijk geen garantie voor een hernieuwde wederopstanding, maar wel een bron om moed uit te putten. Het bestaansrecht van D66 staat voor mij als een paal boven water, zoals ook uit bijgaand commentaar mag blijken”.